Pia Scharling

Jeg er konservatorieuddannet musikpædagog fra DKDM og har senere taget en uddannelse som stresscoach hos Matzaus erhvervpsykolog. Mit arbejde har altid været omkring musik og sang undervisning, både som sanglærer, bandleder,  korleder og selvfølgelig selv som aktiv sanger, komponist  og pianist. I de senere år har min store interesse været  som sangcoach for private sangelever og på diverse virksomheder, hvor jeg har lavet workshops jeg kalder “Find din stemme og brug den” samt foredraget “Stress & Stemme”.

Jeg har udgivet en del musik, – både med mig selv som solist (bl.a cd’en Ninas Sange, som er den kvindelige pendant til Svantes Viser), og for andre. F.eks. skrev jeg al musikken til Stig Rossen udgivelsen Sange til Hende fra 2007, som musikanmelderen Torben Bille omtalte meget rosende i Politiken.

Jeg har sunget backing i radio & tv for RadioUnderholdningsOrkestret samt medvirket på en lang række studieproduktioner på CD og video for bl.a. Kurt Ravn, Stig Rossen, Tommy Körberg, Sarah Brightman, Al Jarreau, Sissel, Disney og mange andre.

Gennem 4 år var jeg lærer ved teaterprojektet Perron X i Helsingør hvor jeg bl.a. var involveret i førsteopførelsen af Atlantis på Bellevue Teatret.

Jeg har komponeret musik til en række forestillinger og skrevet og oversat mange sangtekster.

Politiken journalisten Marie Carsten Pedersens skrev i efteråret en skøn artikel om min undervisning i forb. m. Spil Dansk dagen 2012. Det er en øjenvidne beretning fra en øver med “Claves-holdet” – eller “brusebadssangerne ” om man vil. Overskriften på hendes artikel blev “Brusebadssangerne giver koncert”.
http://politiken.dk/saersektion/spildansk/ECE1780935/besoeg-paa-musikklinikken-hun-kurerer-falsksyngere/

Også BBC radio lavede et indslag fra Spil Dansk dagen (Play Danish Day) fra min sangklinik på Østerbro. BBC-journalistens danske kone forsøger sig med Jeg ved en lærkerede og der er interview med både 2 brusebadssangere og undertegnede.
Hør indslaget her: http://www.youtube.com/watch?v=E_BOOGA5Ec0
Det var en fantastisk aften. Hans Otto Bisgaard kædede det hele sammen på sin varme og humoristiske facon og Krudttønden var fyldt. Stemningen var varm og god og publikum klappede og sang med, præcis som de var bestilt til at gøre.
Dagen efter var vi så i Kinesisk TV i programmet Culture Express, som bringer interviews og optagelser fra både prøver og den afsluttende koncert i Krudttønden på Østerbro i København.
Det må være mange mange tusinde mennesker- måske millions of people around the world, som BBC journalisten siger, – der har set og hørt “nyheden”: Alle kan lære at synge!
Prøv at følge dette link til det kinesiske indslag: http://english.cntv.cn/program/cultureexpress/20121026/108577.shtml

Lidt om min sang-filosofi:

Der findes ingen kulturer uden musik eller sang. Det er en uvurderlig del af vores fællesskab og verden ville være uendelig stille uden. Min erfaring er, at alle mennesket kan synge, men nogen ved det bare ikke.  Det handler om fysisk og mental afspænding og forståelsen af en simpel sangteknik.

Gennem tiderne har jeg haft mange, mange elever og som oftest er det lykkedes at finde vejen til elevens ur-instinkt, få løst op for spændinger og forløst den enorme glæde det er, når ’stemmen slipper’, lyden kommer og man pludselig befinder sig i musikken vidunderlige flow.

Sangteknik bygger på 3 fundamenter: Vejrtrækning, afspænding og tolerance over sin egen stemme. Sidstnævnte således en mental tilstand hvor man giver sig selv lov til at lyde som man lyder, og så arbejder ud fra det. D.v.s  de 2 første elementer er meget fysiske, og den tredie psykisk. Og når man har mere eller mindre kontrol over disse 3 værktøjer, kan man udvikle og styre sin stemme. Det er ikke raketvidenskab eller særligt kompliceret, men forhindringerne kan alligevel være tårnhøje, f.eks. hvis man gennem lang tid har brugt stemmen forkert. Derfor skal man gå til en sanglærer for at få sat stemmen på ret kurs.