Dagbogs-blog fra livets gang i “Workshoppen for u-rutinerede sangere”.

Historien om et Spil Dansk Arrangement, der blev til noget against all odds. Det fortæller at er der en sag man tror på, så gælder det bare om at holde ud. Læs her historien om hvordan de falsksyngende brusebadssangere endte i verdenspressen – og gav en koncert der trak fulde huse på Spil Dansk dagen:
DAGBOGS NOTATER :
Jeg har fået en ide. En rigtig god en . Jeg vil invitere alle de mennesker der ikke selv tror de har en tone i livet , med til Spil Dansk dagen. På 4 uger vil jeg lære dem at synge et lille værk som jeg har komponeret. Det skal hedde Sange fra Brusebadet.
7.september: Vi beklager, at måtte meddele dig, at Koda ikke har bevilget støtte til dit koncertarrangement.

Men det er for sent og jeg er gået i gang. Afslaget kom bag på mig, men istedet indfører jeg en mindre brugerbetaling. Jeg VIL det bare!

26. september: Det gik helt fantastisk denne første gang. Stemningen var i top og der blev grint og sunget igennem, da vi først kom igang.
Værket vi arbejder på, hedder ” Sange fra Brusebadet”. Teksterne bygger på “case-stories” og handler om nogle af den skønne mennesker jeg har mødt i mit virke som sanglærer, der har knækket nøden og fundet frem til sangstemmen, – som i mange tilfælde ellers havde ligget i dvale i et halv liv. Melodierne er enkle og bygger på de sangøvelser der er udgangspunktet for sangtræningen.
1. oktober formiddag. Jeg plager! Skriver til Spil Dansk at det kan da ikke være rigtigt! Var min ansøgning mangelfuld eller u-overbevisende?
Men faktum er at det ER en god ide jeg har fået og den tilgodeser helt almindelige mennesker, som ellers ville have vendt det døve øre til Spil Dansk dagen. Af den gode grund at de ikke selv tror de har en
tone i livet.
1. oktober eftermiddag:, Svar fra Spil Dansk: Vi har desværre ikke mulighed for give støtte til dit arrangement, da puljemidlerne er uddelt.

Den 3. oktober: Og så havde vi jo fint besøg af journalisten Marie Carsten Pedersen fra Politikens I BYEN-tillæg og en fotograf. Hun interviewede og gjorde ve’ og fotografen knipsede. Det håber vi der kommer en fin artikel ud af. Eller omtale . Eller hvad det nu bliver til. Vi har i hvert fald sat næsen op efter at der kommer et publikum til SpilDansk dagen den 25. oktober og hører os, og som også selv vil synge med på udvalgte sange.
Onsdag den 10. oktober: Endnu en dejlig onsdag og der blev grinet og sunget igennem i det “beskyttede værksted”. Og så lyder det hele i virkeligheden sgu meget godt! Slet slet ikke dårligt, og langt langt bedre end nogen af deltagerne havde forventet.
De optrædende sangere er en flok meget forskellige mennesker, der alle har det tilfælles, at de ikke regner sig selv for sangere overhovedet. Og har ydermere det tilfælles, at de paradoksalt nok ELSKER at synge. Og det var motivation nok til at samle mod og melde sig til denne lille workshop række, som jeg har inviteret til.
Fredag den 12. oktober: Så kom vi i avisen – også i den grad! Læs Politiken journalisten Marie Carsten Pedersens skønne artikel, som en øjenvidne beretning fra en øver med “Claves-holdet”. Overskriften på hendes artikel blev “Brusebadssangerne giver koncert”. Det er en meget meget fin artikel. Læs den her:
http://politiken.dk/saersektion/spildansk/ECE1780935/besoeg-paa-musikklinikken-hun-kurerer-falsksyngere/
Fredag den 19. oktober: Vi er stadig i avisen – nu på forsiden af Politikens net-avis. Er blevet nødt til at leje Krudttønden, hvor der er plads til et lidt større publikum, end vi oprindeligt havde regnet med.Og vores allesammens Hans Otto Bisgaard kommer forbi på Spildansk dagen og introducerer aftenen og kæder numrene sammen. Herligt! Vi håber at se en masse syngeglade mennesker dér. Entré: en flad 25’er.
Onsdag den 24. oktober: Idag er sidste prøve med Brusebadssangerne og oveni købet for rullende kamera. BBC har nemlig meldt deres ankomst til denne sidste øver + til koncerten imorgen – eller rettere de spurgte pænt om de måtte , – og vi svarede “så skidt da”. Opmærksomheden omkring projektet har været overvældende og det er sjovt at befinde sig i orkanens øje. Brusebadssangerne går ikke alene på scenen imorgen aften, de går worldwide med fuld musik. About time!
Og imorgen tidlig kl. 8.15 sidder vi i P4’s DRstudie og fortæller. Lyt gerne med!Og ellers ses vi måske til koncerten om aftenen i Krudttønden kl. 20.
Fredag den 26. oktober: Det er dagen derpå og udover at være glade, lidt lettede måske og i hvert fald super stolte, kan vi prale af, at have været i BBC radio, som lavede et indslag fra Spil Dansk dagen (Play Danish Day) fra min sangklinik på Østerbro. BBC-journalistens danske kone forsøger sig med Jeg ved en lærkerede og der er interview med både 2 brusebadssangere og undertegnede.
Hør indslaget her: http://www.youtube.com/watch?v=E_BOOGA5Ec0
Det var en fantastisk aften. Hans Otto Bisgaard kædede det hele sammen på sin varme og humoristiske facon og Krudttønden var fyldt. Stemningen var varm og god og publikum klappede og sang med, præcis som de var bestilt til at gøre.
Og idag er vi så i Kinesisk TV i programmet Culture Express, som bringer interviews og optagelser fra både prøver og den afsluttende koncert i Krudttønden på Østerbro i København.
Det må være mange mange tusinde mennesker- måske millions of people around the world, som BBC journalisten siger, – der har set og hørt “nyheden”: Alle kan lære at synge!
Prøv at følge dette link til det kinesiske indslag: http://english.cntv.cn/program/cultureexpress/20121026/108577.shtml
Der findes ingen kulturer uden musik eller sang, musikken er en uvurderlig del af vores fællesskab og verden ville være uendelig stille uden sang og musik.
Min er faring er, at alle mennesket kan lære at synge, det handler om fysisk og mental afspænding og simpel sangteknik.
Gennem tiderne har jeg haft mange, mange elever og som oftest er det lykkedes at finde vejen til elevens urinstinkt, få løsnet spændingerne og forløst den enorme glæde det er, når ‘stemmen slipper’ lyden kommer og eleven pludselig befinder sig i musikken vidunderlige flow.
Så hører verden DIN stemme.
Så er mit arbejde lykkedes, så kan man begynde at tage det næste skridt i forsoning og udvikling af det enkelte menneskes stemme.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback-adresse.