Stress og Stemme

Stemmen er lig med én selv. Den er menneskets signatur og derfor umådelig sårbar og måske vores vigtigste kommunikationsmiddel overhovedet.

Er man stresset eller tilnærmelsesvis belastet, sætter det sig umiddelbart og tydeligt, på stemmen. Man oplever f.eks. at stemmen er låst og anspændt, men med viden om stemmens funktioner og potentiale kan man overvinde ”krisen”, og finde tilbage til sit naturlige stemmeleje, hvor stemmens udtryk både er afspændt og med vægt.

Gennem stemmetræningen får man en bevidsthed omkring sin egen stemmes muligheder og begrænsninger. Undervisningen i stemmeteknik er på mange måder en helt enkel proces, men resultatet kan både forandre et menneskes selvopfattelse og evnen til at kommunikere med andre.

Læs her om mine tanker omkring sang og stress i en artikel i Berlingeren i 2011.. Artiklen beskriver godt hvordan sang kan løse op på stress og spændinger i kroppen. Læs hele artiklen her

Når man synger kan man ikke græde – elle grine. Man kan kun trække vejret, – og synge. Og det er sangen der er den geniale genvej til stresscoaching eller anti-stress om man vil.

 

Læs også mit blogindlæg fra 2011 om stress & stemme andetsteds på siden.